2x Goud, 4x Zilver en 3x Brons op ZWZK Hulst

Tijdens de Zeeuwse Winterse Zwem Kampioenschappen verzwommen op 9 en 10 januari j.l. te Hulst hebben onze Bruinvissers zo’n 15 persoonlijke records bij elkaar gezwommen. Zij lieten duidelijk merken dat zij de corrigerende zwempakken (die per 01/01/2010 verboden zijn) niet nodig hadden om toptijden te zwemmen. Ook wisten zwemmers van SZ&PC De Bruinvis enkele medailles te veroveren. In totaal pakten Roel, Alex en Diego 2 maal de gouden plak, 4 keer het zilver en 3 maal het brons in de strijd tussen de Zeeuwse topzwemmers.
Alex Eversdijk bleek in vorm te zijn en veroverde op de 100 meter schoolslag de gouden medaille in een persoonlijk record van 1.09.38. Hij bleef hiermee de nummer twee met ruim 6 seconden voorsprong voor. Op de 100 meter rugslag haalde Eversdijk een seconde van zijn PR en won hierdoor knap de bronzen plak. Op zondag bleek hij echter nog niet voldaan en keerde pas huiswaarts nadat hij tevens de zilveren medaille op de 100 vlinderslag veroverd had en het brons pakte op de 100 meter vrije slag.
Ook ‘oudje’ Roel Dellaert wist weer op het juiste moment te pieken. Roel verraste vriend en vijand door op de 100 rug 2 seconden van zijn oude PR te zwemmen en hierdoor de zilveren medaille te veroveren in een tijd van 1.04.54. Op de 50 meter vrije slag, wat altijd een loterij blijkt te zijn, pakte hij nipt naast de medailles, maar zette een prima tijd neer van 25.42. Op de zondag revancheerde Dellaert zich door op de 100 vrij enkele tienden van zijn tijd af te zwemmen. Met een tijd van 55.07 veroverde hij daarmee de zilveren medaille bij de senioren.
Diego de Meyer blijft vooralsnog constant zijn tijden aanscherpen. Het afgelopen jaar boekte hij, alsmede ook zijn oudere broer Angelo, goede vooruitgangen op alle zwemslagen. Uiteraard bleef het afwachten of Diego ook kon pieken tijdens het ZWZK te Hulst. De Meyer liet er geen onduidelijkheid over bestaan dat hij zorgvuldig getraind had en zwom op de zaterdag direct een NJK limiet op de 100 meter schoolslag jun. 3+4. Met zijn 1.11.82 werd hij gekroond tot beste schoolslagzwemmer in zijn leeftijdscategorie en nam het goud in ontvangst. Op de 100 rug snoepte Diego ruim 3 seconden van zijn PR en won hierdoor het brons. Hoewel hij op zondag nipt naast de medailles greep op de 100 meter vrije slag, revancheerde ook hij zich door op de 100 meter vlinderslag 4 seconden van zijn oude PR af te zwemmen. Hoewel hij als 6e stond geplaatst verraste hij vriend en vijand door de zilveren medaille te veroveren.
Naast deze medailleveroveraars zwommen Angelo de Meyer, Tamara van der Plasse en Manon Eversdijk tevens zeer goede tijden. De oudste telg van familie de Meyer zwom zo enkele persoonlijke records op de 100 school (1.15.95), 100 vrij (58.45) en 100 vlinder. Manon Eversdijk, zusje van Zeeuws Kampioen Alex Eversdijk, scherpte knap haar tijd op de 100 schoolslag (1.31.32). Tamara van der Plasse liet ook duidelijk zien dat ze in vorm was aan het begin van 2010. Zo haalde zij 2 seconden van haar tijd op de 100 vlinder.