Eversdijk pakt zilver op 200 vlinderslag

Alex Eversdijk heeft tijdens de eerste lange afstanden sessie van de Zeeuwse Zomer Zwem Kampioenschappen in het buitenbad van Axel het zilver gewonnen op de 200 meter vlinderslag. De eerste 100 meter legde hij af in een snelle 1.08.25. Daarna bleef hij goed doorzwemmen en bleef de verzuring de baas. Uiteindelijk finishte hij als tweede beste Zeeuw in een tijd van 2.27.74. Diego de Meyer tikte netjes als zevende aan op de 200 vlinder.

Wederom bleek ook oudere broer Angelo de Meyer in topvorm. Hij verraste vriend en vijand op de langste afstand, de 1500 meter vrije slag. De Belg opende met een onwaarschijnlijke 1.04.96 de anderhalve kilometer en bleef de eerste 300 meter brutaal aan kop zwemmen. Uiteindelijk werd het podium volledig gevuld met de jongens van Luctor et Emergo uit Middelburg, maar de oudste telg van de Meyer zwom verdienstelijk naar een mooie vierde plaats (19.17.80). Een schitterend persoonlijk record.

Donderdagavond wordt de tweede lange-afstanden-sessie in Axel verzwommen en zullen de laatste Zeeuwse titels verdeeld worden.