Wederom Bruinvis-medailles in Axel

Tijdens het tweede weekend van de Zeeuwse Zomer Zwem Kampioenschappen, dit maal georganiseerd in het buitenbad van Axel door Zwemclub Koewacht, werden er wederom medailles veroverd door verschillende Bruinvissers. Het mooie weer deed de naam Zomerkampioenschappen eer aan, wat mogelijk ook geleid heeft tot de diverse goede prestaties van Zeelands beste zwemmers.

Zaterdag 22 mei eiste Diego de Meyer de zilveren plak op bij de 100 meter vlinderslag. Hij tikte als tweede aan in een prima tijd van 1.07.32. Ook ‘veteraan’ Roel Dellaert bleek in goede vorm. Bij de heren all-in finishte hij op de 100 meter vrije slag, het koningsnummer, als derde en nam het brons mee huiswaarts. Hij bleef daarbij oud-Bruinvisser Niek de Ridder met slechts 4 honderdsten voor, die net naast het podium eindigde. Ook Alex Eversdijk kwam op de derde dag van het ZZZK net niet op het podium, hij finishte als vierde op de 100 borstcrawl. De dag werd wederom succesvol afgesloten door een extra tweede medaille voor Diego de Meyer. Met een knappe 1.08.80 veroverde hij het zilver. Met de altijd spectaculaire estafette 5×50 meter vrije slag veroverden de Bruinvissers ook nog eens een mooie bronzen medaille.

Tijdens dag vier van het ZZZK liet ook oudere broer Angelo de Meyer van zich spreken met een knappe tijd op de 200 meter vrije slag heren all-in. Hij tikte na 2.16.53 aan en eindigde hierdoor verrassend als 8ste beste ‘Zeeuw’. Alex Eversdijk revancheerde zich na de gemiste podiumplaats op de 100 meter vrij. Op de rugslag pakte hij met een tijd van 1.09.73 het brons. Op de afsluitende estafette bleken de heren nog wat reserves over te hebben. Diego, Alex, Angelo en Roel pakten op de 4×200 meter vrije slag de bronzen plak. Deze week worden de lange afstanden nog verzwommen in zwembad ’t Plaatje te Axel. Vooralsnog deden de Bruinvissers het goed met in totaal 2x goud, 2x zilver en 6x brons!