PR-regen Bruinvissers in Goes

Afgelopen zondagochtend, 18 januari j.l., hebben vele Bruinvissers hun persoonlijke records aangescherpt in zwembad Sportpunt Zeeland te Goes. Enkelen wisten zelfs één of meerdere medailles terug mee te nemen naar Zeeuws-Vlaamse bodem. Na het goede zwemmen van Diego de Meyer  op de Zeeuwse Winterse Zwem Kampioenschappen te Terneuzen gaat hij verder met het aanscherpen van zijn zwemtijden. Diego wist op de 50 vlinder zijn tijd met 3,5 seconden te verbeteren en veroverde goud. Ook de 50 meter vrij wist hij zonder problemen te winnen.  Op de 100 m wisselslag nam hij beslag op het zilver, Sven Ivens wist de snelste tijd neer te zetten en ging met de gouden plak naar huis. Oudere broer Angelo verbeterde zijn tijd op de 50 m vrije slag met 3 seconden en zwom in een tijd van 27.99 naar de zilveren medaille. Sven tikte slechts 4 honderdsten van een seconde eerder aan en veroverde het goud. Op de 100 meter rug wist Angelo de Meyer zijn tijd te verbeteren met 4,5 seconden.

De mannen van de Bruinvis verloren de gouden medaille op de 100 m vrije slag aan Tom Erpelinck van zwemclub De Honte. Alex, Robbert en Roel eindigden respectievelijk 2e, 3e en 4e in minder scherpe tijden. Op de 100 meter schoolslag liet Alex Eversdijk zich echter niet verrassen en zwom naar het goud in een tijd van 1.10.26. De zusjes Eversdijk waren ook aanwezig in Goes en hebben tevens verdienstelijk gezwommen. Zo verbeterde Manon zich op de 50 rug met 2,5 seconden en scherpte ze haar tijd op de 100 meter wisselslag aan. Suzanne werd knap eerste op de 50 meter vrije slag en veroverde de bronzen medaille op de 100 meter rugslag.

Ook familie van Geersaem reisde af naar Sportpunt Zeeland en gingen met mooie prestaties terug huiswaarts. Zo won Niels de 50 meter schoolslag én de 100 meter rugslag. Op de 50 meter vlinder zwom hij zelfs 3,5 seconden van zijn persoonlijk record. Gino verbeterde zijn tijd op de 50 meter rug met een goede 2 seconden. Zus Natasja spande echter de kroon met het afsnoepen van seconden. Zo wist zij op de 25 meter vlinderslag maar liefst 5 seconden van haar oude tijd te zwemmen. Maar op de 50 rugslag verbeterde ze haar tijd zelfs met 11 seconden!

Santa Poppe eindigde op de 50 meter borstcrawl net naast het erepodium maar wist 4 seconden van het oude persoonlijke record af te zwemmen. Carmen de Ridder nam een gouden medaille mee naar Zuiddorpe door op de 100 meter schoolslag als eerste aan te tikken. Langzaam maar zeker zwemt ze richting de 1.02s op de 100 borst, maar in Goes wilde het nog net niet lukken. Ze veroverde goud in een tijd van 1.03.09.

Met vele medailles en een regen aan persoonlijke records verlieten de Bruinvissers het Goese zwembad voldaan richting Zeeuws-Vlaanderen. Klik hier voor de volledige uitslag: Zwemcompetitie Deel 3 – Goes

Puntentelling 2e Klasse:

1. De Honte  2786.27
2. Zeelandia 2937.54
3. Bruinvis    3022.42