Bruinvis maakt uitglijder in Roosendaal

Afgelopen zaterdag speelden de waterpolomannen uit Sas van Gent sinds november hun eerste wedstrijd in Roosendaal. Het team van Hieronymus bleek slimmer en sterker te zijn, de Sassenaren verloren met 6 – 3 en gingen zonder punten huiswaarts.

In de eerste periode kwamen de Zeeuws-Vlamingen snel op een 2 – 0 achterstand te staan. Toch wist Danny Soetens vanaf de mid-voor positie met een fraaie achterwaartse bal de Roosendaalse keeper te verrassen en maakte de 2 – 1. In een saai tweede kwart leken beide teams aan elkaar gewaagd. Er werd aan beide kanten goed verdedigd en de keepers hielden de ballen uit het net.
Aan het begin van de derde time vergrootte het thuisteam haar voorsprong (3 – 1). Edwin Hoste wist tijdens een van de sporadische man-meer situaties vanuit de hoek de verdedigende handen van Hieronymus te passeren en trof het net in de verreĀ  hoek (3 – 2). Een tegenaanval later wist het team uit Roosendaal haar voorsprong te behouden door de goed keepende Serge van Bochove te passeren (4 – 2).
Ook in de laatste periode kon De Bruinvis het ijs niet breken. Aanvallen werden niet goed afgemaakt en de tegenpartij vergrootte haar voorsprong naar 5 – 2. Twee man-meer situaties voor de Bruinvis bleven onbenut. Edwin Hoste maakte nog de 5 – 3 maar in de laatste minuut zorgde Hieronymus ervoor met dubbele cijfers te winnen (6 – 3).