Bruinvis baas in eigen bad

Afgelopen zaterdag kreeg het team van De Bruinvis uit Sas van Gent de waterpoloheren van De Vennen 3 op bezoek in zwembad De Vliegende Vaart. De Sassenaren wonnen met duidelijke cijfers van de heren uit Dongen, het werd 13 – 3. In de eerste periode opende Tim Roeb de wedstrijd (1-0), maar de gastploeg vond aansluiting (1-1). Door een doelpunt van Danny Soetens ging het team uit Zeeuws-Vlaanderen met een kleine voorsprong de tweede time in (2-1).
Door een dubbele dekking van de Dongense mid-voor werd het spel van De Vennen al snel door de Bruinvis-verdediging vastgelegd. De gastploeg kwam slechts tot weinig kansen en maakten de kansen die het kreeg niet goed af. De Sassenaren daarentegen bouwden hun aanval goed op, wat tot resultaat leidde. Met scores van Jan-Willem Ramondt, Angelo de Meyer en Jonas de Maet liep de thuisploeg geleidelijk uit naar een riante 6-2 voorsprong.
Ook in het derde kwart werd de rust bewaard. Er werd gezocht naar de vrije speler en die maakte het vervolgens ook netjes af. Het team van De Vennen kwam niet echt meer tot aanvallen. Nieuwkomer Jeroen Kamp wist tijdens zijn eerste wedstrijd voor het team uit Sas van Gent ook te scoren.
Met een 8-2 voorsprong begon De Bruinvis in eigen bad aan de laatste periode. Daar wist het team nog enkele malen de Dongense keeper te passeren. Met doelpunten van Gert-Jan Ramondt, Tim Roeb en Danny Soetens werd het team van De Vennen uiteindelijk met duidelijke cijfers huiswaarts gestuurd. Het werd 13-3 in het voordeel van De Bruinvis. De Bruinvis heeft nog twee wedstrijden te spelen in deze competitie en bezet nog altijd een mooie tweede plaats.
Doelpunten De Bruinvis: Tim Roeb 4x, Danny Soetens 3x, Jan-Willem Ramondt 2x, Gert-Jan Ramondt, Jeroen Kamp, Angelo de Meyer en Jonas de Maet allen 1x.