Bruinvis wint met duidelijke cijfers in Gorinchem

Afgelopen zaterdag speelde het Sasse waterpoloteam uit tegen het tweede team van ZVDO’74 in het Caribabad te Gorinchem. Het team uit Sas van Gent won met duidelijke cijfers (4-12) en pakten de volle punten waarmee ze haar tweede plaats in de competitie wist te waarborgen.

In de eerste periode bleek Adjan Hoste het team van ZVDO’74 drie maal te kunnen verrassen en de doelman te passeren (0-3). De Sassenaren speelden beheerst en bouwden hun spel goed op, waarna er verschillende kansen benut werden.
Tijdens de tweede time ging het tempo er iets uit en was het meer zoeken naar de vrije man, die uiteindelijk ook werd gevonden. Jan-Willem Ramondt kon twee keer door de Gorinchemse verdediging glippen en maakte 1-5.
De vaak lastige derde periode voor De Bruinvis was dit keer geen feit. Er was rust in het spel, er werd gecommuniceerd en man-meer-situaties werden vaak goed benut. Met doelpunten van de gebroeders Ramondt liep het Zeeuws-Vlaamse team verder uit naar een riante 2-8 voorsprong.
ZVDO’74 bleek geen veerkracht te kunnen tonen in het laatste kwart van de wedstrijd. De Sassenaren bleven geconcentreerd en wisten het net van de ZVDO-doelman te treffen. Uiteindelijk liet De Bruinvis zien dat zij de betere van de twee was en won met duidelijke cijfers haar uitwedstrijd in het Brabantse Gorinchem. Het werd uiteindelijk een riante 4-12 winst voor de Sassenaren.

Doelpunten De Bruinvis:  Jan-Willem Ramondt 5x, Adjan Hoste 4x, Gert-Jan Ramondt 2x en Danny Soetens 1x.