Bruinvis is ZVDO’74 te slim af

Zaterdag wonnen de waterpolomannen van SZ&PC De Bruinvis hun wedstrijd tegen het eerste team van ZVDO’74, die momenteel op de zesde plaats in de competitie staan. In zwembad De Vliegende Vaart wist het team uit Sas van Gent de Brabanders te slim af te zijn en wonnen uiteindelijk met 4 – 2.

In de eerste periode benutte mid-achter Jeroen Kamp een man-meer situatie en zette de 1 – 0 op het scorebord. ZVDO’74 kwam echter snel langszij toen Bruinvis-speler Angelo de Meyer naar de kant gestuurd werd (1 – 1).
De Bruinvis kreeg daarna tot twee keer toe een man-meer situatie maar verzaakte die om te zetten in doelpunten.
Begin tweede time wist Angelo de Meyer op slinkse wijze na het ophalen van de bal de slapende verdediging van ZVDO te doorkruisen en trof na 12 seconden het net van de tegenstander (2 – 1). Hoewel beide teams nog enkele U20’s toebedeeld kregen, wist geen van beide teams hier voordeel uit te halen.
Pas in het derde kwart kon Danny Soetens de Brabantse keeper verrassen (3 – 1). Aan het begin van de laatste periode wist De Bruinvis een goed opgezette aanval om te zetten in een doelpunt toen Jan-Willem Ramondt de bal aflegde aan een vrijliggende Jonas de Maet (4 – 1). Jan-Willem Ramondt kreeg zelf nog een kans om uit een vijf-meter worp te scoren, maar wist de keeper niet te passeren. De Bruinvis benutte haar tijd maar kon niet voorkomen dat de Brabanders door een man-meer situatie de eindstand bepaalden op 4 – 2.

Doelpunten De Bruinvis:
Jeroen Kamp, Angelo de Meyer, Danny Soetens en Jonas de Maet allen 1x.

Persoonlijke fouten De Bruinvis:
Angelo de Meyer, Jeroen Kamp, Tim Roeb en Gert-Jan Ramondt allen 1x.