Bruinvis komt tekort in Hoogerheide

Zaterdag kon De Bruinvis niet stunten in zwembad De Plantage in het Brabantse Hoogerheide. Na een gelijk opgaande eerste time verloor het team uit Sas van Gent de rust en kracht tegen de huidige nummer twee uit de competitie, het eerste team van De Zuidwesthoek. Uiteindelijk werd er met 12 – 6 verloren.

Na een man-meer situatie wist Maarten Hemelaar de nul van het scorebord te krijgen (0 – 1). Kort daarna zorgde het thuisteam voor de aansluiting (1 – 1) en een voorsprong (2 – 1). Gert-Jan Ramondt maakte de gelijkmaker (2 – 2).
De Zeeuws-Vlamingen moesten het zonder vaste keeper Serge van Bochove stellen, maar gelegenheidskeeper Angelo de Meyer wist zo nu en dan prima reddingen te verrichten. Toch liep het thuisteam begin tweede kwart uit te lopen (3 – 2), waarna Riemenaar Danny Soetens op de mid-voor positie de gelijkmaker verzorgde (3 – 3). De Bruinvis werd iets brutaler en zocht de aanval op, maar kreeg daardoor enkele contra-aanvallen te verduren waaruit De Zuidwesthoek de gaten in de Sasse verdediging wist te benutten en snel uitliep naar een 6 – 3 voorsprong.
In de derde time wisselde Angelo de Meyer de keeperscap in bij Gert-Jan Ramondt. Danny Soetens zette een tweede doelpunt op zijn naam (6 – 4). De thuisploeg liep echter verder uit naar een riante 8 – 4 voorsprong.
In de laatste vijf minuten bleek het team uit Sas van Gent niet dichter bij te komen. Via 9 – 4 kreeg De Bruinvis nog een 5 – meterworp die echter onbenut bleef. Het thuisteam liep verder uit naar een 10 – 4 voorsprong. Enkele minuten later kreeg Adjan Hoste een 5-meter tegen zich die De Zuidwesthoek wel wist te benutten (11 – 4). Hoste revancheerde zich en wist de Brabantse keeper te verrassen (11 – 5). Via 12 – 5 benutte De Bruinvis nog en man-meer situatie in de laatste halve minuut waardoor de eindstand uiteindelijk op 12 – 6 uitkwam.