Bruinvis verrast DIO in de Banakker

Zaterdag speelden de mannen van SZ&PC De Bruinvis een goede wedstrijd in zwembad de Banakker in het Brabantse Etten-Leur. Ietwat verrassend wist het Zeeuws-Vlaamse team te winnen tegen het hoger geplaatste DIO. De Sassenaren wisten in het begin van de wedstrijd op voorsprong te komen, waardoor DIO achter de feiten aan bleef zwemmen. Uiteindelijk werd er met 3 – 6 gewonnen.

Danny Soetens wist na een halve minuut het eerste doelpunt op zijn naam te zetten (0-1). Een minuut later kon Jonas de Maet de verdediging van het thuisteam verrassen (0-2). DIO kreeg een man minder waaruit De Bruinvis voordeel wist te halen, Danny Soetens vergrootte de marge tot 0-3.

Begin tweede periode kreeg Maarten Hemelaar een strafworp tegen. Carlo Mureau van DIO wist Bruinvis-keeper Serge van Bochove te passeren (1-3). De Bruinvis speelde in een niet al te hoog tempo en verdedigde sterk, waardoor de afstandsworpen van DIO geen doel wisten te treffen.

Halverwege de derde time kon Jan-Willem Ramondt de keeper van DIO verrassen (1-4). Nadat Danny Soetens 20 seconden naar de kant werd gestuurd, kon DIO een man-meer situatie omzetten in een doelpunt (2-4). Danny Soetens verzilverde daarentegen weer een man-meer situatie aan het eind van het derde kwart (2-5).

Tijdens de laatste vijf minuten van de wedstrijd kon Adjan Hoste vanaf de mid-voor positie de linkerbovenhoek vinden en zette de 2-6 op zijn naam. DIO profiteerde van een man-meer situatie en zette het scorebord op 3-6. Maarten Hemelaar kreeg in de laatste 18 seconden zijn derde persoonlijke fout achter zijn naam, maar DIO kwam niet meer door de verdediging van de Sassenaren. Eindstand DIO 1 – De Bruinvis : 3 – 6.