Bruinvis steelt belangrijke punten van Njord 3

De waterpolomannen uit Sas van Gent hebben zaterdag belangrijke punten van de huidige nummer 7 uit de competitie gestolen, het derde team van VZV Njord. SZ&PC De Bruinvis staat op plek 9 en na een matte eerste time wisten de Zeeuws-Vlamingen uiteindelijk in eigen bad de winst naar zich toe te halen (5 – 3).
De ‘Sassenaren’ speelden in de eerste time tot twee keer toe een man-meer situatie niet goed uit en verzaakten de scoren. Na een 0 – 1 achterstand zorgde Riemenaar Danny Soetens voor de gelijkmaker (1 – 1).

Begin tweede time verdubbelde de Belg zijn doelsaldo (2  – 1). Jan-Willem Ramondt kreeg de eerste persoonlijke fout aan Sasse zijde waardoor VZV Njord 3 langszij kon komen (2 – 2). Kort daarna zorgde Adjan Hoste ervoor dat de thuisploeg weer op voorsprong kwam (3 – 2). Tim Roeb mocht ook 20 seconden in de hoek maar de solide verdediging bij De Bruinvis voorkwam een tegendoelpunt.
In het derde kwart wist de in Breda woonachtige Jan-Willem Ramondt ook het net achter de Brabantse keeper te vinden (4 – 2). Een extra man-meer situatie werd echter niet door De Bruinvis verzilverd.
Tijdens de laatste vijf minuten kreeg mid-achter Jeroen Kamp een ‘P’ achter zijn naam waaruit het team uit Veldhoven uiteindelijk met een taterbal keeper Serge van Bochove wist te verrassen (4 – 3). Kamp revancheerde zich echter uitstekend door tijdens een man-meer situatie de thuisploeg op verdere voorsprong te zetten (5 – 3). Hoewel beide teams nog een man-meer situatie kregen, wist geen van beiden dit om te zetten in een treffer. De volle punten bleven dus in Zeeuws-Vlaanderen, terwijl het team uit Veldhoven ze graag gewild had om hun plek in de competitie veilig te stellen omdat TRB-RES uit Tilburg ze op de hielen zit.