Bruinvis maatje te klein voor Schelde 2

Afgelopen zaterdag, 27 februari jongsleden, stond de Zeeuws-Vlaamse derby wederom op het programma in zwembad De Vliegende Vaart te Terneuzen. Met slechts één wissel namen de heren van Sasse Zwem- en Poloclub De Bruinvis het op tegen een verjongd en talrijk De Schelde.

In de eerste periode nam het team uit Terneuzen direct een voorsprong. Ze verrasten doelman Gert-Jan Ramondt reeds in de eerste 12 seconden met een scherp en trefzeker schot. Op het einde van het eerste kwart liep De Bruinvis reeds achter de feiten aan (3-0).

Ook in de tweede periode konden de Sassenaren geen vuist maken. Het snelle spel van de Terneuzenaren leverde wederom vier doelpunten op en zo verruimden zij de voorsprong naar 7-0. Pas in het derde kwart kon het ‘gastteam’ uit Sas van Gent meer tegenstand bieden. Er werd meer op de man verdedigd en minder ruimte prijsgegeven. Hierdoor konden de Terneuzenaren slechts éénmaal doelman Jan-Willem Ramondt passeren (8-0).

Pas in het laatste partje bleek het team uit Sas een antwoord te hebben op het snelle en uitgekiende spel van de Terneuzenaren. Na een 9-0 voorsprong wisten Bruinvissers Danny Soetens, Gert-Jan Ramondt en Maarten Hemelaar de keeper van De Schelde enkele malen te verrassen. Uiteindelijk bleek De Bruinvis conditioneel en tactisch toch een maatje te klein voor de jonge mannen van De Schelde. Zij pakten met een eindstand van 11-3 de volle punten. De heren van De Bruinvis blijven momenteel nog altijd op de 9e plaats steken in de competitie.
Klik hier voor enkele foto’s van deze waterpolowedstrijd!

Eindstand De Schelde 2 – De Bruinvis : 11 – 3