Bruinvis mankracht te kort in Rosmalen

Afgelopen zaterdag vertrokken de waterpolomannen van De Bruinvis met slechts zeven man naar zwembad Kwekkelstijn te Rosmalen. Indien De Bruinvis zou winnen, zou het de vierde plek kunnen handhaven. Zonder enige wissels leek dit een lastige opgave, er werd uiteindelijk verloren met 8 – 4.

In de eerste periode speelde de zeven Zeeuws-Vlamingen rustig en gecontroleerd. Toch wisten zij niet tot scoren te komen, de Treffers echter wel (2-0).  Angelo de Meyer wist vanuit een contra-aanval als een speer de verdediging van De Treffers te verrassen en maakte 3-1. Ook Adjan Hoste bleek trefzeker (3-2) en zorgde dat De Bruinvis aansluiting behield.
Toch konden de Sassenaren in de derde periode een verdere voorsprong voor het thuisteam niet voorkomen (5-2). Geen wissels leidde tot weinig risico spel, weinig druk op de tegenstander en een sporadische contra-aanval of schot van verre afstanden.
In het laatste kwart probeerden de Zeeuws-Vlamingen nog op te veren en kwamen met verrassingsdoelpunten van Tim Roeb en Angelo de Meyer toch nog tot 6-4. Uiteindelijk waren het de 12 mannen van De Treffers die de winst verzilverden (8-4) en gingen de Zeeuwen puntloos huiswaarts.
De Bruinvis zakt een plaatsje op de ranglijst en staat vooralsnog knap vijfde na vorig jaar gepromoveerd te zijn. Volgende week speelt De Bruinvis thuis en ontvangt dan de nummer negen uit de competitie, De Vennen.

Eindstand De Treffers – De Bruinvis : 8 – 4

Doelpunten De Bruinvis:
Angelo de Meyer 2x, Adjan Hoste en Tim Roeb beiden 1x.

P’s De Bruinvis:
Jeroen Kamp, Jonas de Maet en Gert-Jan Ramondt allen 1x.