Bruinvis verliest topper tegen SBC2000

Afgelopen zaterdag speelden de waterpoloheren van SZ&PC De Bruinvis een spannende topwedstrijd tegen de nummer 1 uit de competitie, het vierde team van SBC 2000. Beiden teams waren aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk trok het team uit Breda nipt aan het langste eind. Het werd een krappe 14-15 overwinning in zwembad De Vliegende Vaart in het voordeel van SBC2000.
De Sassenaren begonnen in de eerste time iets onoplettend en kwamen op een snelle 0-2 achterstand te staan. Met doelpunten van de gebroeders Hoste en Jonas de Maet vond het thuisteam aansluiting (4-5). In het begin van de tweede periode liep Breda echter weer uit naar een 4-7 voorsprong. Aangemoedigd door vele supporters zetten de Bruinvissers een tegenoffensief op touw en kwam verdienstelijk langszij (8-8).
De vaak moeizame derde time was ook dit keer voor De Bruinvis een feit. Er werden veel persoonlijke fouten door beide teams gemaakt (20 p’s in totaal) en de wedstrijd verliep iets grimmiger. Wederom was het SBC2000 die hiervan wist te profiteren en leek het of De Bruinvis weggespeeld zou worden (8-13). Toch bleek het team uit Sas van Gent veerkrachtig en opgezweept door het publiek en enkele prima reddingen van keeper Serge van Bochove probeerden zij het tij te keren (10-13).
Het slotoffensief van de thuisploeg begon voortvarend aan het begin van het laatste kwart. De gebroeders Ramondt maakten 11-13 en 13-13 en bracht de Sassenaren in de gelegenheid om de wedstrijd verdienstelijk met een gelijkspel te eindigen. Maar het was duidelijk dat de heren uit Brabant voor de volle winst naar Terneuzen waren afgereisd en liepen wederom uit naar een 13-15 voorsprong. In de laatste 20 seconden van de wedstrijd kwam De Bruinvis nog tot 14-15 maar wist niet meer op gelijke hoogte te komen doordat SBC2000 de bal in bezit wist te houden.
Hoewel gelijkspel misschien verdiend was geweest, ging SBC2000 toch met de volle punten huiswaarts en bleef De Bruinvis met lege handen achter. Het team uit Sas van Gent blijft echter op een verdienstelijke tweede plaats in de competitie staan. Einduitslag De Bruinvis – SBC2000 4 : 14 – 15
Doelpunten De Bruinvis: Adjan Hoste 3x, Jan-Willem Ramondt 3x, Edwin Hoste 3x, Gert-Jan Ramondt 2x, Jonas de Maet, Danny Soetens en Tim Roeb allen 1x.