De Bruinvis kopje onder in Breda

Afgelopen zaterdag speelden de heren van SZ&PC De Bruinvis in het Brabantse Breda tegen de huidige koploper SBC2000 4. Hoewel de Sassenaren twee wedstrijden minder gespeeld hebben, hebben ze een beter doelsaldo dan de heren van SBC. Uiteindelijk trok de koploper aan het langste eind en won overtuigend met ruime cijfers (13-5).
In de eerste ging het gelijk op en bleef het spannend. Na een voorsprong van SBC 2000 (1-0) kwam De Bruinvis langszij dankzij een doelpunt van Danny Soetens (1-1). Met een gelijke tussenstand 2-2 begonnen beide ploegen hoopvol aan de tweede periode.
De Bruinvis werd echter vaak te snel afgefloten in de verdediging, waarvan de Bredenaren wisten te profiteren. Zij bouwden langzaam maar zeker hun voorsprong uit naar 6-3. Ook in de derde time konden de Sassenaren geen aansluiting meer vinden. De jeugdspelers van SBC 2000 4 waren trefzeker en scherp en verrasten de keeper van De Bruinvis met regelmaat (9-4). De Bruinvis was in de vierde time het spoor bijster en kwam niet echt meer aan waterpolo toe. Het team uit Breda maakte hier dankbaar gebruik van en wist De Bruinvis met ruime cijfers huiswaarts te sturen. Het werd uiteindelijk 13-5 in zwembad De Wisselaar in het voordeel van de thuisploeg.
Doelpunten De Bruinvis: Danny Soetens, Maarten Hemelaar, Edwin Hoste, Jeremy Vercruysse en Jonas de Maet.