Luctor de sterkste in Zeeuwse zwemcompetitie

De zwemploeg van Luctor uit Middelburg is als winnaar geëindigd in de eerste klasse van de Zeeuwse zwemcompetitie. De voorsprong die in de vorige reeks van wedstrijden was opgebouwd, kwam tijdens de wedstrijd in Goes niet meer in gevaar.
Charles Potin zwom zowel op de 200 rug als op de 100 vlinder goede tijden. Dat leverde bovendien veel punten op. Ook de afsluitende estafettes werden door de Middelburgers met ruim verschil gewonnen.
De strijd om de degradatie ging tussen de ploegen van De Ganze en Stormvogel B. De Vlissingse reserves werden nog wat vaster op de laatste plaats gedrukt. Zij moeten volgend jaar een klasse lager uitkomen. Voor De Ganze won Jos Schrijver de 100 vrij in een tijd van 1.02,80 en was Benjamin Lauffer het snelst op de 100 wissel.
De Stormvogel wist geen enkel onderdeel te winnen.
Luctor won de competitie met 11841,56 punten voor Zeelandia/Reimerswaal (12661,59), De Ganze (13259,70) en Stormvogel B (13372,23 punten).

Bruinvis
De Bruinvis nam in Terneuzen in de laatste wedstrijd voor de tweede klasse geen risico`s. De Sassenaren moesten een voorsprong van negen seconden verdedigen tegen de ploeg van De Bevelanders, die ook bijna op volledige sterkte aan de start kwam. Maar na en vijftal onderdelen was de spanning al veel minder.
Truus Claeijs, Peggy Ysenbaert, Roel Dellaert, Gert-Jan Ramondt, Naomi Smits, Lieselotte Kock en Jonas de Maet wisten de voorsprong op De Bevelanders te vergroten. De ploeg uit Kapelle kon verder geen vuist meer maken.
Ook de twee afsluitend estafettes werden nog een prooi voor de Sassenaren.
De Bruinvis greep de titel en mag volgend jaar weer in de eerste klasse uitkomen. Er moet nog flink worden gewerkt aan de aankomende jeugd, want in deze competitie komen alle leefdtijdsgroepen aan bod.
De Bruinvis had met Roel Dellaert en Naomi Smits goudvinkjes in de ploeg. Samen waren ze goed voor zes overwinningen. Op de honderd meter vrije slag noteerde Dellaert een tijd van 55,70. Jonas de Maet, Jessica Dellaeret, Truus Claeijs en Robbert Dellaert zorgden ook voor één of meer overwinningen, zodat de eindzege van De Bruinvis nog meer glans kreeg.
Voor Onderdak wonnen Claudia Terpstra (2x), Jeroen van Gastel en Krista Vaes elk een onderdeel.
De Bruinvis won de competitie met 10348,52 punten, voor Bevelanders met 10425,98, Onderdak met 10746,41, De Schelde B met 11281,68 5, De Otters met 11348,90 en De Honte met 11664,40 punten.
Bron: PZC 26 maart 2002